twitter


Gata, de data asta nu mai incep cu "nu stiam ce sa mai scriu", nici nu termin cu "ma plictisesc". Azi chiar stiu despre ce o sa scriu si pentru ca ma plictisesc inca de cand m-am apucat sa scriu poate o sa-mi treaca pana termin postarea.
Acu va intrebati despre ce dracu' scrie iar moldoveanu'? Despre faptul ca am picat a treia oara traseul la examenu' de permis, despre asta o sa scriu. P*la mea sunt obisnuit sa fiu discriminat, ca-s moldovean, da' carnatii astia de gabori examinatori din Bucuresti intrec orice masura. Adica ce naiba tre' sa fac sa-mi dea permisu', sa conduc legat la ochi, sa fac flotari cu volanu-n dinti?
Asa, sa povestesc mai pe larg:

Incercarea 1: Dupa ce am obtinut 26 de puncte la sala (om cu facultate ce p*la mea) ma prezint la traseu. Emotii mari, in fine, vine si randul meu, se urca bulangiu' in masina, asez alea, centura, semnalizez, plec dupa loc, masina fiind parcata pe un drum in curba. Apare si primul repros, de ce nu am semnalizat ca fac stanga, adica c*aie esti prost, nu vezi ca drumul face stanga (san of a bici, cum ar spune tata). Trec peste asta, ajung intr-o intersectie si incerc sa cedez trecerea. Bulangii ma ocoleau zambind ironic si se bagau cu tupeu, eu ce era sa fac, trebuia sa astept. Ma bag pana la urma odata cu un autobuz. Apare alt repros, manevra foarte periculoasa, daca nu ma vedea ala de venea (asta era si scopu', da' probabil gaboru' s-a prins abia dupa vreo 10 minute). In fine, mai merg, ma pune sa intorc la un scuar, dau sa intorc, asta iar ciripeste, am calcat cu roata din spate linia de separatie. Sa mori tu? Ai senzori la solenza, de unde p*la mea ti-ai dat seama? Mai merg, ma pune sa ma incadrez peste linia continua, mai trec de vreo doua intersectii, ma trage pe dreapta si-mi spune sa mai iau ore. Nu ma supar tare, na' e prima data, mai incerc.

Incercarea 2: Iau sala cu 23 (mi-a fost sila sa ma mai uit atent la intrebari dupa ce am vazut ca am 22 si-s trecut, pentru aia care au prins sistemu' vechi, le precizez ca acum, cand dai pe calculator, vezi cate raspunsuri corecte ai) si ma prezint la traseu. Astept striga aia, sunt penultimu'. Ma plictisesc de groaza asteptand in masina, in fine apare gaozaru'. Ma pune martor la o tanti de 30 si ceva de ani. Pleaca aia, da peste stergatoare, o tureaza la 5000 de ture, pe scurt, mergea ca un c*r. Nu merge mult, ca o pune ala sa faca stanga, si aia incearca chestia asta cu 30 si ceva la ora. Normal ca ii f*te ala o frana si o intreaba: "doamna va credeti la curse?". O trage pe dreapta, urmez eu. Plec bine, ma pune sa fac stanga pe o straduta, fac stanga, ajung undeva unde se infunda strada, sa-mi bag p*la. Fac dreapta pe o alee, masini parcate si pe dreapta si pe stanga, nu e loc de doua masini. Merg destul de speriat si inevitabilu' se intampla. Vine unu din fata. Ma bag dreapta cat pot, il las sa treaca si dau sa plec. De emotii, de p*la mea, nu m-am uitat atent si cand plec ii ating oglinda unuia cu oglinda mea, foarte subtil. Prostu' nu se prinde pe moment, da san of a bici ala cu masina isi pusese alarma, care normal porneste. Ii pica fisa prostului, ma trage pe dreapa, respins. Asta e, e vina mea, ce sa fac. Las ca mai incerc.

Incercarea 3 (si cea care m-a ofticat cel mai mult): 26 la sala din nou, schimb instructoru' ca ala vechi era un bulangiu libidinos ce vorbea in timpul orelor cu p*zde la telefon de-i aratau m*e toti soferii. Motivat de instructoru' nou si de prieteni ma prezint din nou increzator in mine. Ma striga al doilea de data asta. Intai sunt martor la o tanti batrana. Conducea destul de bine da' era nef*tut rau ala si pentru ca a incercat sa se bage pe banda doi fara sa-i spuna el si pentru ca a schimbat banda pe linia continua a picat-o. Urmez eu. Ma urc in masina, ma pune sa semnez pe un cacat si sa scriu intructoru' cu care am facut pregatirea. Eu il intreb, daca il scriu pe l*bagiu' ala de la scoala sau pe asta de acum. Nu-mi raspunde. Il trec pe ala vechi, da-mi amintesc ca pana acum notasem acolo si scoala la care "efectuasem pregatirea". Il intreb, daca sa trec si scoala si-mi raspunde printr-o flegma aruncata in ochi ca trebuie sa fac strict ce mi-a cerut el si ca la intrebari care nu-si au rost nu rapunde. Il bag in p*zda masi pe moldoveneste in gand, ma pregatesc, si plec. In fata un autobuz parcat, nu in statie, nu stiu ce p*la mea cauta acolo. Ma ia din start, "asa se face devansarea autobuzului?", ma uit lung la el, nu stiu ce a vrut sa spuna. Merg, imi zice sa merg mai repede, asa ca ii dau blana. Probabil l-a deranjat ca m-a claxonat un guster din spate care se grabea sa faca o l*ba. Bai gustere (si aici vorbesc in general), f*tu-ti m*rtii m*ti, s-o claxonezi pe mata ma cand or cara-o la groapa, nu vezi ca scrie examen deasupra cu mai mult de 40 n-am voie sa merg, ce p*la mea ma claxonezi. In fine merg mai departe, ma pune sa fac drepta pe intermitent. Niste bulangii pe trecere treceau pe rosu. Opresc, normal. L*ba trista, repede, ca de ce am oprit, ca au rosu. "Pai ce vroiai c*aie sa ma urc pe ei, ai ceva in capu' ala?". Mai merg putin, ma trage pe dreapta si incepe sa-mi tina morala ca nu-i place cum conduc. Bai carnatule, da condusu-i arta si tu esti critic, eu tre' sa conduc cum iti place tie? Doar nu conduc de placere ca nu-s sofer de curse, conduc ca trebuie si mi se rupe daca iti place tie sau nu, cat timp respect regulile, da-mi permisu'!!!

Am plecat nervos si cred ca am gasit explicatia pentru care examenu' de permis e cel mai greu din viata (cocalare daca singurul examen din viata ta a fost ala de capacitate, de te-a ajutat sa intri la scoala de arte si meserii si furai dacia lu' tactu' si o conduceai pe camp, sa stii ca nu la tine ma refer, ca pentru tine o fi fost usor si-ti explic de ce imediat). Cum p*la mea sa nu fie cel mai greu examen din viata, daca e singuru' examen la care examinatoru' e mai prost decat elevul? (pentru cocalari nu se aplica regula, d-aia nu li se pare greu traseul).

Acum astept sa dau si data viitoare. Daca nu iau examenul intr-un an, asta e, raman cu permisu' de donator de organe pe care l-am luat din prima. Probabil ca prima data o sa ma infig cu motoru' intr-un carnat d-asta de la circulatie care face ceva ce incalca legislatia. Gata, las ca trece, noi sa fim sanatosi, si la bine, si la rau.

0 comentarii: