twitter


Stateam asa si ma gandeam despre ce dracu sa mai scriu azi. Erau doua posibilitati, una era despre asta link care si-a facut show pe 220.ro ca sa-si puna filmarile facute cu camera foto in excursiile pe unde s-a plimbat el cu remorca. Cam cat de terminat sa fii sa faci chestia asta? In fine... cum se zice in Moldova, fiecare cu p*zda masii. A doua posibilitate ar fi sa scriu despre astia de la RATB care muta azilurile cu autobuzul in fiecare dimineata si asta o sa si aleg ca subiect.
Deci, subiect de meditat: "ora ... (a se completa cu orice ora intre 07:00 si 18:00), autobuzul... (optiune implicita 300 deoarece cu asta merg eu, a se completa in functie de locatie),(de aici incolo e valabil indiferent de ora si autobuz) cum dracu se face ca media de varsta din autobuz nu scade sub 50 de ani (am facut statistica ce dracu, stiu d-astea)?"
Voi meditati, ca intre timp eu imi dau cu parerea. Deci indiferent de motiv [mers la piata, vizitat rudelele (o parte din ele, fiind cazate la Sf Vineri), sau plictiseala] batranii (prima categorie de populatie din Bucuresti ca numar, ca pe 2 suntem noi, moldovenii) vor urca in primul autobuz/tramvai/troleu care vine, sa ajunga cat mai repede la destinatie (se grabesc, ca fata aia bine intreaba des de ei si tre' sa fuga). Daca autobuzul este plin, intotdeauna isi vor folosi coatele ascutite din dotare si replica binecunoscuta "Hai mai sus ca mai e loc"... ("Sus" e loc pentru toti, da' ei se pare ca o sa ajunga inaintea noastra, mai ales daca ii prinde fata de mai sus). Odata urcati in autobuz se vor uita urat la oricare tip/tipa sub 25 de ani care sta jos si o vor blestema de toti sfintii in timp ce isi fac cruce pentru ca trec pe langa o biserica situata pe o alee, ce se face pe langa casele, din spatele blocurilor, ce sa vad in zare. In caz ca gasesc loc, se vor aseza, iar in caz ca apare o gravida sau un copil mic care tipa ca vrea jos, se vor preface ca sunt orbi/surzi. Daca ai facut prostia sa iti pui odrasla jos, ai dat de dracu (da, contrar aparentelor, inaintea lor) ca te injura 3 statii ca "Asa, invatati-i cu narav, cand o sa fie mari sa fie nesimtiti ca... [aici de obicei arata spre mine, si pe mine ma deranjeaza... tare (moldovean nesimtit)].
Odata stati jos, isi vor da cu parerea despre cum conduce soferul (de parca pe vremea lor mergeau cu mertanu cu suspensii hidraulice, ca acum...), despre cum era pe vremea lor, despre ce ar trebui schimbat astfel incat sa nu-i mai incurce nesimtiti aia care merg la serviciu/scoala/facultate la ocupatul locurilor.
Cand vine timpul coborarii (nu dupa mai mult de 3 statii) isi vor tari geanta cu roti, murdarind si lovind pe oricine le sta in cale, iar la usa vor ruga pe cineva sa ii ajute (de ce si-or mai lua ditai papornita daca nu-s in stare sa o care, nu stiu...).

Am eu o solutie pentru voi, populatia majoritara din Bucuresti: sa va puna dracu sa platiti abonament, sa va vad atunci daca mai faceti promenada cu autobuzul!

Gata ca m-am enervat si nu mai am haz.

P.S.: Din cauza limbajului trivial (iar m-am murdarit de neolegisme la gura) va rog frumos ca pe viitor sa nu va mai lasati copii cruzi nesupravegheati in fata calculatorului. Multumesc!

0 comentarii: